Så du/skal du se udsendelsen på DR3 om de perfekte piger? 4 unge kvinder der på hver deres måde, er pressede over at skulle fremstå perfekt.

 

Det var en både rørende, bevægende og opløftende oplevelse, synes jeg.

 

Rørende og bevægende fordi de alle på hver deres måde virkelig gør sig store anstrengelser for at omgivelserne ikke tænker negativt om dem, at omgivelserne ser på dem med positive og milde øjne.

 

De er alle 4 meget optagede af, hvad der tænkes udenfor dem selv om dem. Det er hvad jeg kalder at være ydrestyret. De har al deres opmærksomhed på andre mennesker i længslen efter at få det bedre. ”Hvis andre synes, jeg er fuldstændig perfekt, så vil de kigge på mig med beundrende, milde og kærlige øjne – og det er jo det jeg længes efter”.

 

I mine grupper for yngre kvinder er det netop det, vi arbejder med.

 

Vi arbejder med at få opmærksomheden indad. Vi arbejder på, at du skal opdage, at det er inde i dig alle svarene er på, hvad du har brug for, hvad der er godt for dig og hvordan du kan mærke mildhed, medfølelse og kærlighed til dig selv.

 

Mildhed, medfølelse og kærlighed er alle følelser/kvaliteter, som er inde i dig allerede. Du skal bare opdage, hvordan du kommer i kontakt med dem – helt uden andres indblanding – blot ved hjælp af ”værktøjer”, der hjælper dig til at få mere balance, fred og rummelighed indeni – overfor dig selv.

 

Hver gang du har antennerne rettet udad, hvor du opdager, at du har brug for at mennesker omkring dig, skal give dig noget for at du kan få det godt, er det dit indre barn, der har brug for DIG.

 

Så det er bare så vigtigt at du opdager det, at du ikke afviser det, at du ønsker det velkommen og at du lærer at tage dig kærligt og omsorgsfuldt af det. Engang var du et lille barn, der ikke blev rummet tilstrækkeligt og ikke fik al den kærlighed, du havde brug for. Nu er du en voksen kvinde, der skal lære at tage dig af dit indre barn på kærligste vis.

 

Jeg indledte med at fortælle om, at det også var opløftende at se 1. Del af ” De perfekte piger”. Det er fordi, jeg ved at der er håb for dem alle. Jeg ser det gang på gang i mine gruppeterapi – forløb, hvordan kvinder virkelig tager nogle kvantespring fra at have været meget usikre og ydrestyrede til at være mere i balance og være mere indrestyrede. Det er så dejligt at være vidne til.

 

Det kan du lære i mine gruppeterapi – forløb. Der er 1 plads tilbage i det forløb, der starter d 25.4.2018.

ANNE KARINA BUSCH

Psykoterapeut København