Nej tak – (heller) ikke i aften.
Hvor mange undskyldninger har du for at udskyde?
Sex, biografture, hygge med kæresten, ikke at komme hjem med blomster, at glemme aftaler.
Mange par glemmer simpelthen at et parforhold skal vandes som en sart blomst.
Vi ved alle at blomsten visner ret hurtigt, hvis ikke den bliver vandet. Men vi bliver meget forbavsede, hvis kærligheden falmer….. Hvor blev den lige af??
I starten af forholdet – i forelskelsesfasen – er vi meget opmærksomme på hinandens behov. Vi er meget nysgerrige på hinanden, kan tale sammen i timer og nærmest føle os sammensmeltede.
Denne fase varer som regel 3-6 måneder og er vi meget heldige, ikke ser hinanden så ofte, bor på afstand, kan den strække sig længere.
Og så kan forelskelsen ændre sig til kærlighed.
Men nu skal kærligheden plejes. Nu skal du gøre noget aktivt for at vedligeholde kærligheden og jeres forhold.
Og det er så her, det går galt…. Vi begynder at tage hinanden for givet, og udskyder hygge, nærvær, intimitet.
Der er mange distraktioner: TV, mobilen, arbejdet, børn, venner, praktikaliteter, som kan virke mere tiltrækkende i en travl hverdag.
Men pludselig kan der gå dagevis, hvor I ikke har set hinanden i øjnene, ikke har spurgt ind til hinanden, ikke holdt i hånd, ikke har kysset osv.
I er begge lige ansvarlige, men som regel mærker den ene hurtigere en utilfredshed, begynder at brokke sig m.m. end den anden.
Den ene går så og er utilfreds og har opmærksomheden ovre i den anden og mærker så endnu mere utilfredshed. Hvorfor gør han/hun ikke…., Han/hun gør aldrig….
Og den anden lukker måske tilsvarende ned, så de dårlige vibrationer ikke mærkes så tydeligt…..
Nu er der brug for at bryde nogle gamle indgroede overlevelsesstrategier, der ellers vil få jer længere væk fra hinanden.
Brokkehovedet må stoppe med at brokke sig, få fokus på sig selv og tage sig kærligt af sig selv – og så derefter skabe rammerne for en alvorlig samtale, hvor du kan få udtrykt dig fra et kærligt sted, så der kan komme en dialog.
Og ”sstrudsen” må få hovedet op, også tage sig kærligt af sig selv, og ligeledes gå i dialog fra et kærligt sted, så der kan komme en kontakt imellem jer, hvor I bliver klare på, hvad går i hver i sær og længes efter? Hvordan kommer I tilbage på sporet igen.
Hvem ved, måske det ender med du i stedet siger: Ja tak – også gerne i aften☺

Mit navn er Anne Karina Busch og jeg er udfører Parterapi i København