Hvad er lykke? Ja, det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg tror du får lige så mange svar, som mennesker du spørger – i hvert fald lige umiddelbart. Er du syg, vil lykke nok være at blive rask. Er du fattig vil lykke måske være at blive rig. Føler du dig ensom, er lykken måske at finde en partner. Føler du dig tyk er lykken at blive slank. Disse svar falder naturligt, hvis vi ikke tager ansvar for vores egen lykke/liv  og altid tror at græsset er grønnere på den anden side.

Lykke kan også være en solstråle i skoven, en nyudsprungen forårsblomst, en dejlig og meningsfuld samtale med et menneske, du holder af, en “morfar” på sofaen inden, der skal laves aftensmad. Jeg tror på, at vi kan få mere lykke i vores liv ved bevidst at arbejde på det. Lykke er bl.a. at være i nuet, i øjeblikket og være tilstede præcis her og nu. Bekymringer og angst er enten fortiden eller fremtiden, der kommer forstyrrende ind, så du ikke er tilstede her og nu. Der er ikke mange af os, der er vokset op med forældre, der værdsatte evnen til at være i nuet. Så det er ikke underligt at vi har svært ved det. Oveni det lever vi i et samfund, hvor tingene går så stærkt og vi bliver bombaderet med nyheder – og som regel kun de dårlige og dette modarbejder også en væren i nuet.

Hvis vi skal blive bedre til at være i nuet – for at få mere lykke i vores liv, skal vi bevidst vælge de ting til, der understøtter evnen til at være tilstede her og nu. Det kan være meditation, være opmærksom på åndedrættet nogle gange om dagen – er du opmærksom på dit åndedræt, er det svært at tænke på alt det du skal nå senere.

Jeg er selv begyndt at meditere om morgenen, ikke at tænde for nyhederne, give mig god tid til at spise en nærende morgenmad, som jeg nyder med største alvor, fordi jeg ved, at jeg gør noget godt for mig selv. Inden jeg lægge mig til at sove takker jeg for de gode ting, der har været i løbet af dagen. Dette har fået mig til at få øje på flere gode ting, der er i mit liv, og det har fået problemerne til at fylde mindre.

Nogle gange kan det være svært at komme i gang selv og terapi kan være en hjælp og det er der, jeg som terapeut kommer ind i billedet. Det er også en mulighed at gå i gruppeterapi, hvor vi arbejder med lykke … Det er en rigtig god måde at understøtte og inspirere hinanden.

Der er mange andre andre måder at få mere lykke i sit liv. Hvad gør du for at fremme lykken i dit liv og hvad er lykke for dig?