Din inderste kerne/dit sande jeg.

Jeg er i mit andet ægteskab. Det første ægteskab holdt i 12 år og nu er jeg i mit 19. år med min anden mand.
I mit første ægteskab husker jeg mig på den måde, at jeg blev meget energisk og praktisk anlagt, hvis min mand lå på sofaen og slappede af. Og det syntes jeg selvfølgelig, at han gjorde alt for meget.
Min mand i dag er sjovt nok en utrolig energisk mand. Han sidder sjældent ned før kl 20.00 om aftenen. Og gæt engang- selvfølgelig synes jeg, at han er alt for energisk og godt kunne slappe lidt af.
Jeg får dårlig samvittighed, hvis og når jeg ”bare” ligger på sofaen.

Og sådan er livet så forunderligt. Jeg mærker forskellige sider af mig selv, afhængigt af, hvem jeg er sammen med. Og jo tættere relationen er, jo tydeligere mærker jeg det (mig).
Derfor er det så vigtigt at komme hjem til sig selv.

Du kan jo starte med at spørge dig selv, hvilke behov du egentlig har fx i forhold til at ligge på sofaen eller få udrettet nogle praktiske ting.

• Hvad er DINE behov?
• Hvilket liv vil du gerne leve?
• I hvilket tempo skal de praktiske opgaver udføres?
• Er det vigtigt for dig at holde pauser indimellem?
• Er det vigtigt at få det ud af verden hurtigst muligt?

Hvis du kan genkende ovenstående, har du nok også behov for at lære at være mere tilstede, både når du ligger på sofaen og når du tager opvasken.
Et er helt sikkert, så længe du er mere optaget af, hvor meget, hvor energisk, hvor travlt din mand har, så længe får du ikke taget dig af dig selv.
Og det er vel egentlig det, der er meningen med det hele – altså at mærke dig selv.
Så næste gang du mærker irritationen over din partners enten lidt for afslappede eller lidt for energiske energi, så kig kærligt på hende/ham, og tak hende/ham fordi, du får en kærkommen lejlighed til at komme hjem i ”eget hus” og se på dig selv og undersøge, hvad du har behov for og hvordan du kan tage dig kærligt af dig selv.
I gruppe-terapi er der netop mulighed for at arbejde med dig selv i forhold til andre. Du har hele tiden de andre i gruppen at spejle dig i.