TERAPI FOR DIG

ANNE KARINA BUSCH – PSYKOTERAPEUT MPF

SYSTEMISK OPSTILLING

Systemisk opstilling – individuel terapi.

Kært barn har mange navne – familieopstilling, systemisk opstilling og systemisk familieopstilling.

Det er alle navne, der dækker over denne særlige metode, hvor du eksternaliserer problemet, genskaber balancer, finder din retmæssige plads i hierakiet og genopretter kærlighedens orden.

Metoden kan bruges både i individuel terapi, par-terapi og i gruppe-terapi.

Metoden bruger jeg som et af flere værktøjer i min terapeutiske værktøjskasse. Metoden er meget anvendelig, når jeg har individuelle klienter, der sidder fast i – for dem –  uforståelige mønstre. Det bliver hurtigt tydeligt for klienten, hvad der foregår, når han/hun står på filtet og oplever, hvor kraftfuldt det er at stå “midt i opstillingen”.

Hvilken rolle har du i familien – både den oprindelige og din nuværende?

Der var en rolle til os alle, da vi blev født ind i familien, på samme måde som der var en rolle til vores forældre, da de blev født ind i deres familie. Og vi formes efter dynamikken, traumerne, normerne, smerterne, der er i familien. På den måde bærer vi ofte rundt på ubevidste og bevidste mønstre.
Disse mønstre er usynlige og ubevidste og kan i hverdagen komme til udtryk gennem ubalancer, indre eller ydre konflikter og forhindringer.

Familieopstilling har rødder i den systemiske tænkning

Et system består af de relationer og interaktioner der er og opstår mellem aktørerne i systemet, altså handlinger og kommunikation mellem de mennesker der er i systemet. Derfor er alle aktørerne i et system, medspillere i forhold til, hvad der end opstår i systemet.

Balancer og ubalancer

Er der en ubalance i den ”ene ende” af systemet, vil der uundgåeligt ske en bevægelse i den anden ende – ofte ubevidst. Og denne bevægelse gøres for at genoprette balancen- uanset hvor uhensigtsmæssig denne bevægelse kan synes.
I systemisk opstilling ser man på de enkelte elementer i systemet, hvad der begrænser flowet og forhindrer balance og hvad der skal til for at skabe flow og genoprette balancen. Et system kan være et parforhold, den nuværende familie, en arbejdsplads.
Har en klient en udfordring, arbejder man ikke kun med klienten, men kigger på hele systemet. Og nogle gange skal man flere generationer tilbage. Tilbage til slægtninge, som klienten end ikke har hørt om eller haft kendskab til.

Er du klient, der “bare” gerne vil have det bedre?

Så skal jeg befri dig fra lange og mange forklaringer. I virkeligheden er du måske ret ligeglad med, hvilke metoder jeg bruger, når jeg arbejder med dig og dine udfordringer. Familieopstilling, som metoden hedder er blot en af mange værktøjer, jeg råder over. Vurderer jeg, at det vil være hensigtsmæssigt for dig at se på din udfordring via denne metode, vil jeg dele det med dig.

Det er også muligt at deltage i en workshop, hvor du kan få lavet en gruppe-opstilling, hvor udgangspunktet er dig og din udfordring. Dette er meget virkningsfuldt og med hjælp fra andre deltagere kan du få kastet lys over ubevidste forviklinger, uhensigtsmæssige mønstre og gammel smerte.

Er du behandler og vil du gerne lære metoden mere uddybende at kende?

Jeg tilbyder kurser, workshops, opstillings-aftener og uddannelse i systemisk opstilling. Du er mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du har interesse for metoden.

Du er velkommen til at ringe eller skrive – helt uforpligtende. Det er ganske gratis.

Jeg arbejder sammen med min kollega om kurser, workshops og uddannelse. Hun hedder Lene Bak og er ligeledes psykoterapeut og certificeret systemisk opstiller.
Vi skræddersyr kurser, så de passer lige til dit behov, hvis ellers du kan stille et hold.

Er du “bare” dig, så er du velkommen til at kontakte mig og tilkendegive din interesse for en af vores tilbud. Du vil blive skrevet på en liste og så snart, vi slår en ny workshop, et kursus eller en uddannelse op, vil du være den første, der får besked!

Tag kontakt allerede i dag

Klienterne skriver

Tusind tak for en fantastisk dag. Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre. Jeg fik virkelig en oplevelse af, hvad metoden systemisk opstilling kan. I vil høre fra mig, da jeg bestemt er interesseret i at lære metoden endnu mere at kende. Og I var meget inspirerende og nænsomme – tak!

Psykoterapeut efter halvdags-workshop